Chudnutie bez diéty?

17.04.2011 10:46

Chudnutie bez diéty?

Klasická otázka, ktorú si kladie nadpolovičná väčšina z nás. Toľko ľudí u nás totiž má vyššiu hmotnosť, než by bolo "v norme". Mnohí sa tvária, že ich to nezaujíma. No obezita – i malá – štve každého, koho sa týka. Už deti sa svojim tučnejším rovesníkom posmievajú. Tučko – kruté pomenovanie, ktorým sa častujú. Aj malé deti totiž dokážu pochopiť, že je nevýhodné byť tučkom. Preto sa tučkovia neposmievajú štíhlym. Dobre vedia, že majú problém.

A tak dnes a denne začínajú diétu milióny ľudí. A zlyhávajú. Ako je možné, že obezita tak úspešne odoláva všetkým diétam, tabletkám a štúdiám krásy? Prečo ten hnusný tuk tak pevne drží, hoc aj proti nemu nasadíte ostré skalpely, či odsávačky tuku?

Pretože obezita nie je to, proti čomu treba bojovať.

Nemá zmysel liečiť obezitu, útočiť na nadbytočný tuk. Obezita je len dôsledok určitého životného štýlu, ktorý je zdraviu škodlivý. A zároveň veľmi príjemný. Preto sa pri ňom tuční tak dychtivo držia, aj keď ich zohyzďuje a neskôr zabíja.

Ak nechcete byť tuční, musíte sa vzdať toho, čo obezitu vyvolalo. Musíte zmeniť svoj životný štýl. Nie bojovať s kilami.

Kým vaše snahy budú zamerané len na rýchle odstránenie tuku z brucha, budete vždy spoľahlivo neúspešní. Trocha schudnete a čoskoro zas priberiete. A znova. A znova. Stanete sa tučkom, ktoré síce celý život chudne, ale pomaly sa už neprepchá ani cez dvere.